Friday, December 6, 2013

Platis Gialos beach | Mykonos island

Platis Gialos beach Mykonos

Platis Gialos, one of the oldest and most visited beaches on the island, is situated about 6km from Mykonos town. Among tourists and locals it's known as a family beach, as well as a sport beach. Numerous bars and restaurants are lined next to each other in the front row of the beach, and behind them are small family, budget and luxury hotels, private rooms and apartments. 
Sun bed rent is very affordable (considering the prices on the island)- about 5e, although you have plenty of room for your own towel. The water is calm and clear. Jet-ski rent is always available, and this beach is the best option if you want to learn to water ski- trained instructors are here to help!

Platis Gialos, jedna od najstarijih i najposecenijih plaza na ostrvu, nalazi se na oko 6km od grada Mikonosa. Medju turistima i mestanima je poznata kao porodicna plaza, ali i kao plaza za sport. Brojni barovi i restorani su nacickani jedni do drugih u prvom redu plaze, dok se iza njih nizu mali porodicni, budzet i luksuzni hoteli, privatne sobe i apartmani. 
Najam lezaljki je vrlo povoljan (uzimajuci u obzir cene na ostrvu)- oko 5e, mada imate dovoljno mesta i za sopstveni peskir. Voda je mirna i cista. Najam skutera je uvek dostupan, a ova plaza je i najbolja opcija ako zelite da naucite da skijate na vodi- obuceni instruktori su tu da vam pomognu!


Platis Gialos beach bars
Mykonos palace hotel pool
sandy Platis Gialos beach in Mykonos island Cyclades
Platis Gialos pescana plaza na grckom ostrvu Mikonos
Mykonos palace hotel bar
Mykonos palace hotel beach bar
best Mykonos beaches for visiting and surfing
SHARE:

5 comments

  1. Prelepo! Ja sam bila u sezoni,prosto ne verujem koliko je prazno ili je slikano bas rano ujutru...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne ne, nista nije slikano rano ujutru!:) Iako nema toliko ljudi kao u sezoni, sve je podjednako lepo, zar ne?:)

      Delete
    2. Slazem se! Cak i sad bih volela da sam tamo ! :D

      Delete
  2. Wow beautiful what an amazing place!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template Created by pipdig